top of page
READY TO DESIGN YOUR CAREER ?

Freelance Interieurdesigner

Sluit je aan bij Wierda Design als Freelance Interieurdesigner!

> Freelance

> MBO of HBO

> 3 jaar werkervaring of meer

> Circa 20 uur per week

> Heerenveen

> Start samenwerking bij voorkeur vanaf januari 2022

Even voorstellen

Wij zijn Wierda Design. Als studio bijna 10 jaar actief in de markt voor interieurconcepten en interieurontwerp. Daar zijn we trots op, maar we zijn ook ambitieus. Wij zijn klaar voor een volgende stap in de veranderende wereld van het creëren van passende werk-, leer- & woonbeleving. Vandaag beginnen met het ontwerpen van wat er in de toekomst nodig is. Niet denken in standaard oplossingen, maar denken in slimme oplossingen. Maatwerk en mensenwerk. Daar geloven wij in.

 

Om dit kracht bij te zetten verhuizen wij binnenkort naar een creatief kantoorpand in Heerenveen. Hier hebben we alle ruimte om samen verder te groeien. En dat biedt nieuwe kansen. Voor ons als bedrijf en voor getalenteerde (freelance) Interieurdesigners die open staan voor een duurzame samenwerking met een gepassioneerd ontwerpbureau.

 

Interieurdesigners die verder willen gaan dan een mooi ontwerp. Die zichzelf willen uitdagen, ontwikkelen en groeien. Die als freelancer in teamverband samen willen werken aan uitdagende opdrachten. Ontwerpen willen combineren met organiseren. Want ook hier geldt dat we vandaag willen beginnen met het verbinden van het ontwerptalent dat in de toekomst nodig is. Daarom is er binnen Wierda Design ruimte voor freelance Interieurontwerpers. Iets voor jou? Wij zeggen welkom in ons creatieve netwerk.

 

 

Wat ga jij doen?

Natuurlijk word je onderdeel van ons team, werken we samen aan te gekke ontwerpopdrachten voor uiteenlopende opdrachtgevers en zetten we je het liefst direct in je kracht. Maar we kijken ook waar je staat in jouw carrière, de werkervaring die je meebrengt en waar je als Interieurdesigner naar toe wilt. Zakelijk of particulier. Creatief of functioneel. Nieuwbouw of bestaande bouw. Ontwerpen of organiseren. Conceptontwikkeling of conceptbewaking. Samen zoeken we grenzen op, verleggen grenzen en geven grenzen aan.

 

Nu even concreet

Als freelancer krijg je de ruimte en vrijheid om (onder de vlag van Wierda Design) te werken aan vernieuwende interieurconcepten en interieurontwerpen. Je krijgt de kans om te werken in het brede speelveld van interieurdesign. Je gaat voor creatieve meerwaarde. Zelfstandig waar het kan, in teamverband waar het nodig is. Je ontwerpt en organiseert. Je denkt en doet. Juist die combinatie spreekt jou aan.

 

Ontwerp
Je luistert naar de wensen van opdrachtgevers. Je vraagt door naar de vraag achter de vraag. Je hoort tussen de regels door wat er niet gezegd wordt. Je ziet kansen en slimme oplossingen die anderen nog niet zien. Je denkt vanuit de gebruiker. Je hebt oog voor detail. Je weet met jouw creatieve ideeën en ontwerpen te verrassen zonder het functionele karakter van een werk-, leer-  of woonomgeving uit het oog te verliezen. Je vindt het geweldig jezelf te verdiepen in nieuwe trends, innovaties, materialen, meubilair, vormen, kleuren en stijlen. Zo weet je jouw ideeën om te zetten naar resultaten.

 

Organisatie

Je initieert, regisseert en organiseert. Je adviseert en communiceert in heldere taal. Je hebt contact met leveranciers en weet je netwerk slim in te zetten. Hiermee weet je collega’s te ondersteunen en opdrachtgevers te ontzorgen. Met jouw drive en enthousiasme weet je een interieurproject snel, strak en soepel te managen. Van het verzamelen van input bij klanten tot het opleveren van alle technische werktekeningen. Van het organiseren van meetings tot het samenstellen van de shoppinglist.

 

Kortom: Wij dagen jou uit om het beste uit jezelf als freelancer te halen, maar vragen je ook om ons uit te dagen. Hoe? Dat horen we graag in een persoonlijk gesprek. Een uitdaging die bij jouw ambitie past?

 

En nu jij…

 • Jij hebt een aantoonbare passie voor design, interieur en conceptontwikkeling.

 • Je beschikt over een MBO- of HBO-opleiding op het gebied van Interieurdesign, Interieurontwerp of Interieurvormgeving.

 • Heb je een bouwkundige opleiding gevolgd en wil je jouw passie voor interieur (verder) ontdekken? Dan nodigen we je ook uit om te reageren.

 • Jij hebt bij voorkeur ± 3 jaar werkervaring als (freelance) Interieurdesigner op zak.

 • Je bent vanaf begin januari 2022 ongeveer 16 uur per week op freelance basis beschikbaar.

 • We hebben twee concrete interieurprojecten waar we je graag direct op aan willen sluiten.

 • Wij werken met SketchUp, Autocad & 3DS Max, maar staan ook open voor programma’s waar jij mee werkt.

 • Kennis van InDesign, Illustrator, Photoshop en het Office pakket gaan je zeker helpen in deze rol.

 • Je beschikt over goede product- & materiaalkennis of bent bereid je hier in te verdiepen.

 • Je ziet het als een uitdaging om samen verder te bouwen aan Wierda Design als studio.

 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

 • Je herkent jezelf in onze waarden: klantgericht, betrokken, creatief, praktisch en proactief.

 • Maar je bent vooral een inspirerende collega en een aanvulling op ons huidige team.  

 

Wat bieden wij  jou?

 • Uitdagende interieuropdrachten voor uiteenlopende opdrachtgevers.

 • Een enthousiast van team van ervaren Interieurdesigners om je heen.

 • Direct aan de slag met twee nieuwe interieuropdrachten.

 • Alle ruimte om jouw talent verder te ontdekken of ontwikkelen.

 • De kans om je als freelancer duurzaam te verbinden aan ons ontwerpbureau.

 • We starten met ongeveer 20 uur per week, maar we zijn flexibel en zijn benieuwd naar jouw voorkeuren.

 • De kans om jouw netwerk in de interieurbranche uit te breiden.

 • Een inspirerende (veilige) werkplek op ons nieuwe kantoor in Heerenveen.

 • Administratieve ondersteuning.

 • Heb je nog geen KvK- of BTW-nummer; ook dan zijn er opties om je als freelancer bij ons aan te sluiten.

 • Een freelance tarief dat past bij jouw kennis & ervaring en een vlotte betaling.

 

Hoe wij werken

Wierda Design is een klein &  betrokken team, dat gaat voor creatieve meerwaarde. Maatwerk en mensenwerk. We durven de regie te pakken en verantwoordelijkheid te nemen voor het afgesproken resultaat. Altijd. En daarmee zijn we in staat om grootse interieurprojecten te organiseren & ontwerpen, conceptmatig te bewaken, te realiseren en communicatief te ondersteunen. Zelfstandig als Wierda Design én samen met een flexibel team van betrouwbare partners. Wij delen ons partnernetwerk graag. Zo creëren we impactvolle werk-, leer- & woonomgevingen. Zo gaan we samen voor succes.

 

Voor wie wij werken

Onze klanten bepalen ons succes. Maar voor en met welke opdrachtgevers mogen wij dan werken als interieurontwerpbureau uit Friesland? Creatieve en functionele meerwaarde bieden op het gebied van werk- & woonbeleving? Profit, non-profit en particulieren. Dat zijn onder andere KLM, Leeuwbouw, Vepa, Antea Group, het AMC Ziekenhuis, Van der Sluis, het Graafschap College, Provincie Fryslan en diverse particuliere opdrachtgevers.

 

Is er een klik?

Zie jij het zitten om jezelf als freelancer aan te sluiten bij Wierda Design? Dan komen we graag op korte termijn met je in contact. Pak dan nu jouw (digitale) pen & papier en reageer vandaag nog. Wij kijken uit naar jouw CV, een korte motivatie, je uurtarief en twee portfolioprojecten waar jij trots op bent. Deze kan je sturen naar Atje Deinum (eigenaar & Interieurdesigner) via info@wierdadesign.nl. Wie weet verzeker jij jezelf nog dit jaar van een mooie freelance samenwerking voor volgend jaar. Liever eerst even bellen? Dat kan. Wij zijn bereikbaar via 06 51 55 16 22.

bottom of page