top of page

HEERENVEEN - 2021

ANTEA GROUP

Antea Group heeft ambities als het gaat om de vormgeving van de wereld om ons heen. Als één van de grootste onafhankelijke opererende ingenieurs- en adviesbureaus in Nederland leveren zij kwalitatief hoogwaardige diensten op het terrein van wonen, werken, recreëren, mobiliteit en milieu.

In 2021 is de huisvesting van Antea Group in Heerenveen her-ontwikkeld. Het nieuwe terrein bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder Woudoord en het Innovatiecentrum. Het volledige kantoor is onder handen genomen en geschikt gemaakt voor het nieuwe werken. Zo kunnen medewerkers voortaan per dagdeel bepalen welke ruimtes ze nodig hebben, zoals creatieve ruimtes, hypermoderne vergaderzalen of stilte- en ontspanningsruimtes. 

Het Innovatiecentrum is dé plek waar straks samen met opdrachtgevers en kennisinstituten wordt gewerkt aan nieuwe oplossingen voor huidige uitdagingen zoals klimaatverandering en veranderende mobiliteit. 

Daarnaast is het ook het monumentale landhuis op het terrein, genaamd Woudoord, in ere hersteld. Vanuit dit pand startten de broers Jan en Freek Bosma in 1951 de voorloper van Antea Group. Het landhuis wordt gebruikt als vergadercentrum. Verder is de omgeving ook onder handen genomen, geïnspireerd op High Line Park in New York City.

"Door de coronacrisis weten we dat medewerkers ook veel thuis kunnen doen, maar dat neemt niet weg dat een kantoor wel degelijk een toekomst heeft", vertelt Tanja Lendzion, CEO van Antea Group Nederland. "Maar dan vooral als ontmoetingsplek die inspireert en professionals uitnodigt om samen te werken. Een plek die voor verbinding zorgt met kennisinstituten, startups en opdrachtgevers."

In de kantoorcampus, die plek biedt voor circa 450 medewerkers, is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, "een belangrijk thema voor Antea Group", laat Lendzion weten. Zo zijn de kantoorvloeren en stoelen gemaakt van gerecyclede materialen en staan er in de gebouwen veel planten; het parkeerterrein is tevens een laadplein voor elektrische auto's geworden.

Wierda Design was verantwoordelijk voor het interieurontwerp van de kantoorcampus, het Innovatiecentrum en Woudoord.

Samenwerkingpartners

Projectmanagement: FMXXL

Meubilair: .pet projectinrichters

Speciaalwerk: Frederiks Interieurs

Projectstoffering: Iedema Projectstoffeerders

Verlichting: Fagerhult

Fotografie: Ronald Zijlstra

bottom of page