top of page

KUALA LUMPUR - 2019

PNB

The merdeka 118

The Merdeka 118 is een 118 verdiepingen, 666 meter hoge wolkenkrabber die op dit moment gebouwd wordt in Kuala Lumpur, Maleisië.

De ontwikkeling van dit prachtige project is in handen van Permodalan Nasional Berhad (PNB), een van de grootste beleggingsinstellingen van het land. Na oplevering in 2021 is The Merdeka 118 het hoogste gebouw in Maleisië, met een 5-sterren Park Hyatt hotel, een retail centre en 80 verdiepingen kantoorruimte. In totaal maar liefst 400.000 m2.

De wens

Voor het hoofdkantoor van Permodalan Nasional Berhad (PNB) zijn 60 verdiepingen kantoorruimte gereserveerd. Deze verdiepingen moeten volledig zijn ingericht op het Activity Based Working concept. Een manier van werken die voor Maleisië nog vrij nieuw is. ACID Architects is een van de partijen die hiervoor een ontwerp mocht maken en zij benaderden Studio Rutten voor het ontwerp van deze, voor hun nieuwe, werkomgeving. 

 

Studio Rutten realiseert interieurs die werken met flexibel en functioneel meubilair, voor focus, identiteit en interactie. Studio Rutten vroeg Wierda Design het ontwerp voor dit uitdagende project te maken. 

De oplossing

De toren is ontwerpen in een ruitvorm met ruitvormige facetten. De centrale kern van het gebouw met daarin de liften, toiletgroepen e.d. is ook ruitvormig. Tegen deze kern hebben wij een nieuwe kern gebouwd met daarin zoveel mogelijk verschillende functies; opbergen, overleggen, bellen, printen, etc. Daarnaast zijn in het verlengde van de uitgangen van de centrale kern break-out ruimtes ontworpen. De meeste reuring houden we op die manier rond de kern en waardoor op de werkvloeren aan de zijkanten in rust kan worden gewerkt.

Samenwerkingpartners

Architect: ACID Architects

Meubilair: Studio Rutten / Conceptual Furniture

bottom of page